Compleet magneet scan systeem voor Secure One

 

Secure One is een bedrijf dat zich specialiseert in bomdetectiesystemen om belangrijke locaties zoals politieke en militaire organisaties of locaties maar ook evenementen te beveiligen tegen aanslagen en bedreigingen. Het systeem, de UVIScan®, scant voertuigen aan de onderzijde op ongebruikelijk aanwezige zaken.

Aanvankelijk werkte dit systeem alleen met camera’s maar men wilde dit uitbreiden met magneetdetectie om ook snel geplaatste magneetbommen te kunnen detecteren. Dit was te realiseren met magnetisch veld sensoren van onze fabrikant Measurement Specialties. Maar na diverse bezoeken bleek al snel dat men eigenlijk een partner zocht die niet alleen de sensoren maar een compleet systeem kon ontwikkelen.

Samenwerking

In samenwerking met klant en onze fabrikant hebben we een compleet magneet scan systeem ontwikkeld waar veel hard- en softwarematige aspecten aan te pas kwamen. Het systeem is opgebouwd uit een strip met daarin 28 sensoren en een stukje software die bij een scan onder de auto eenvoudig door middel van kleurverschillen onregelmatigheden op een beeldscherm zichtbaar maakt. Het scansysteem wordt ingebouwd op een voertuig oprit.

Ons magneetdetectiesysteem is een optionele mogelijkheid die de gebruiker extra kan bestellen op het bestaande UVIScan® systeem.

Sitemap